VÄRMEPUMP    LUFTKONDITIONERING    VENTILATION    SERVICE    BILDER    OM OSS    GRATIS ANALYS    KONTAKT
 
  Tekniska data
Luftflöde, hög/låg: 105/60 m³/h
Verkningsgrad, hög/låg: 73/80 %
Vikt: 7,5 kg
Bredd: 620 mm
Höjd: 265 mm
Djup: 200 mm
Effektförbrukn. hög/låg: 34/13 W
 

  Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
 

  Var passar Mitsubishi Lossnay?
- Villa
- Lägenhet
- Kontor
- Skola/förskola
- Garage
- Uterum
- Salong/klinik
- Fritidshus
- Rum utan fönster
- Tillbyggnader...

... eller kort sagt alla typer av mindre lokaler där det finns ett behov av energieffektiv ventilation!
  

Ventilation för kontor, rum, salonger, friggebodar, uterum...

I dag är luftkvalitet inomhus ett stort problem. I många av våra villor, lägenheter, fritidshus, källare, skolor, förskolor och på våra arbetsplatser är ventilationen undermålig. Det innebär att tillförseln av frisk luft går alldeles för långsamt vilket för med sig att vi blir trötta när vi andas dålig luft. I kombination med att vi tillbringar allt mer tid inomhus har detta även lett till en dramatisk ökning av allergier hos barn.

En fungerande enkel och billig lösning

En både enkel och billig lösning på problemet är Mitsubishi Lossnay, en unik värmeväxlare som dels tar in frisk luft utifrån - och dels återvinner värmen i den förbrukade utgående luften.

På så sätt får du frisk luft utan att öppna fönster och släppa in kall luft som kostar mycket att värma. Effektförbrukningen är endast 34 W, vilket gör att Lossnay även sparar mycket pengar åt dig.

Faktum är att Lossnay återvinner upp till hela 75% av värmen i den utgående luften.
Det betyder att om du har 20 grader inomhus och det är nollgradigt ute, så får du in ren luft som är 15 grader i stället för nollgradig ofiltrerad luft med fönstervädring.

Tystgående

Lossnay kan köras i två hastigheter och med en ljudnivå på endast 25 dbA (på halv fläkthastighet), så du kan ha den i sovrummet eller på kontoret utan att den stör.

Så här funkar det!

I enheten finns två fläktar, varav den ena suger ut dålig inomhusluft. Men innan luften släpps ut i det fria passerar den genom den så kallade Lossnaykärnan, en smart konstruerad värmeväxlare som återvinner värmen i luften.

Den andra fläkten hämtar in frisk luft utifrån, men innan luften kommer in passerar den genom värmeväxlaren där luften värms upp och genom flera filter som renar luften från eventuella allergiämnen och skadliga partiklar.

Driften styrs enkelt med ett dragsnöre: Dra en gång för att starta fläktarna på halv fart, dra en gång till för att köra i full hastighet och dra en tredje gång för att stänga av. Lätt som en plätt, eller hur?

 
  JN KLIMATKONSULT
Fältspatsgatan 3
421 30 Västra Frölunda
Tel. 031-788 45 60
info(a)jnklimatkonsult.se
FÖR FÖRETAG
Värmepumpar
Kyla till datarum/serverrum
Kyla till butik/salong/kontor
Uthyrning av AC
PRIVATPERSONER
Värmepumpar
Luftkonditionering
Service
Gratis analys
ÖVRIGT
Referenser
Om JN Klimatkonsult
Kontakt
Erbjudande