VÄRMEPUMP    LUFTKONDITIONERING    VENTILATION    SERVICE    BILDER    OM OSS    GRATIS ANALYS    KONTAKT
 
  Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
 

  Panasonic luftvärmepumpar
HZ9RKE-4 Blue Fin
VE9NKE & VE12NKE Heatcharge
CEPNKE & CE12PKE Standard
NE9PKE & NE12PKE Etherea
E9GFE-2 & E12GFE-2 Golvmodeller
 

  Installation av Panasonic NE9MKE

Exempel på installationer

Här kan du se bilder från några installationer av luftvärmepumpar och luftkonditionering som vi har gjort. För oss är det viktigt att anläggningarna installeras på rätt sätt så att kunden får en stabil och säker lösning som håller i många år.

2015: LG Inverter luftkonditionering i serverrum, GöteborgSTS Student Travels Schools i Göteborg hade problem med den befintliga lösningen för kyla i serverrummet. Det löste vi med en AC med 7,4 kW kyleffekt från LG. Utomhusdelen monterades på markstativ från ClimaLine på balkongen och för innedelen valde vi en vägghängd modell eftersom det bara var där det fanns plats. Nu har kunden en stabil temperatur på 20 grader i rummet.

2014-2015: Blandade installationerHösten 2014-våren 2015 har vi installerat ett flertal Panasonic luftvärmepumpar i bland annat Göteborg, Lindome, Billdal, Onsala, Vänersborg, Gråbo och Kode. De flesta valde HE9PKE, som är den effektivaste luftvärmepumpen i sin storleksklass.

2014: Panasonic multisplit luftvärmepump/AC, Jonsered

I fina och anrika Jonsereds fabriker huserar Kistler AB, som hörde av sig till oss eftersom de behövde hjälp med en lösning för både värme på vintern och kyla till sommaren. Efter en behovsanalys föreslog och installerade vi en Panasonic CU-4E23PBE multisplit utomhusdel med två kraftfulla inomhusdelar och en HE12PKE. Vi ville också vara proaktiva och undvika is under värmepumpen och på vägen som löper längs fasaden så utomhusdelen utrustades med ett ClimaLine dräneringstråg som samlar upp smältvatten och leder det vidare till en brunn.

2013: Panasonic HE9PKE luftvärmepump, Uddevalla

Panasonic HE9PKE installerad på Bokenäset, Uddevalla

Denna kund på Bokenäset i Uddevalla kommun har byggt ut ett äldre hus och upplevde att det var svårt och dyrt att hålla värmen i den gamla delen av huset. Efter moget övervägande kom vi fram till att Panasonic HE9PKE lämpade sig bäst. Utomhusdelen monterades på galvaniserat markstativ från ClimaLine eftersom kunden inte ville ha den på väggkonsol vid altan/uterum.

2013: Panasonic HE12NKE luftvärmepumpar, Surte

Panasonic HE12NKE installerade i företagslokaler i Surte

I Surte finns denna nybyggda industrilokal som är uppdelad på tre företag med verkstäder och lager. Här installerade vi en Panasonic HE12NKE (7,7 kW) hos varje företag. Värmepumparna ska fungera som komplement till pelletspanna. Vi valde att placera utomhusenheterna på hög höjd för att minimera risken för vandalisering eller olyckor.

2013: Panasonic HE9PKE luftvärmepump, Kållered

Panasonic HE9PKE installerad i Kållered

I detta förhållandevis nybyggda hus i Kållered räckte befintlig värmekälla inte till. Planlösningen är öppen mellan vardagsrum, hall och kök och vi kom överens om att det bästa valet i detta fall var nya testvinnaren HE9PKE med hela 6,5 kW värmekapacitet.

2013: Panasonic CE9NKE luftvärmepumpar, Ytterby

Panasonic CE9NKE installerade i Ytterby, Kungälv

Alldeles vid Nordre älv ligger två äldre stenhus som innehåller två lägenheter vardera. De boende tröttnade på att dels frysa och dels betala mycket för elvärme och anlitade oss för installation av luftvärmepumpar. Vi kom fram till att Panasonic CE9NKE skulle göra jobbet och installerade 3 stycken.

2013: Panasonic NE12NKE luftkonditionering, Göteborg

Panasonic NE12NKE installerad för kyldrift i restaurang i Göteborg

I köket på Restaurang Tre Indier (rekommenderas!) vid Skanstorget i Göteborg blev det väldigt varmt när man installerade en ny frys. Vi fick i uppdrag att hitta en lösning för både kyla på sommaren och värme på vintern och valet föll därför på Panasonic NE12NKE (till höger på bilden ovan) och två stycken fläktar som "drar" in kall luft till rummet med den nya frysen. Efter installationen håller man c:a 19 grader i köket och rummet där den nya frysen står. Vi flyttade också en Mitsubishi FD50VABH (till vänster på bilden ovan) från ett utrymme med mycket matos till disken.

2013: Altech 018 luftkonditionering, Mölndal

Altech luftkonditionering installerade i företagslokaler i Mölndal

Här demonterade vi en befintlig havererad anläggning och installerade istället två nya Altech 018 för komfortkyla i öppet kontorslandskap på c:a 120 kvadratmeter. Arbetet gjordes i samarbete med ett annat företag i Göteborg.

2013: Panasonic PW18GKX luftkonditionering, Mölndal

Panasonic PW18GKX installerade i företagslokale ri Mölndal

Här installerade vi i samarbete med ett annat företag i branschen två stycken Panasonic PW18GKX för komfortkyla till öppet kontorslandskap i samband med renovering. Inomhusdelarna placerades på innervägg och vi fick därför installera kondensvattenpumpar i kanalerna på innerväggen.

2012: Panasonic HE9NKE luftvärmepump, Kalvsund (Norra skärgården)

Panasonic HE9NKE installerad på Kalvsund i Göteborgs norra skärgård

Detta är ett äldre timrat 1,5-planshus som under senare år genomgått omfattande renoveringar och tilbyggnad. Den befintliga elvärmen kostade väldigt mycket, men räckte ändå inte till för att hålla värmen, så vi rekommenderade HE9NKE. Efter installationen är det varmt i huset - och driftskostnaderna har minskat dramatiskt.

2012: Panasonic HE9NKE luftvärmepump, Hönö

Installation Panasonic HE9NKE luftvärmepump på Hönö

Kedjehus i 1,5 plan från tidigt 70-tal, med halvdålig isolering. Befintlig värme kom från gamla elradiatorer med termostater som vi sänkte så att de bara används vid riktigt kallt väder då värmepumpen inte klarar att hålla värmen på egen hand.

2011: Panasonic CE12LKE luftvärmepump, Orust

Panasonic luftvärmepump installerad på Orust

Fritidshus med öppen planlösning och två loft. De befintliga elradiatorerna var otillräckliga på vintern och kunden fck använda byggfläkt för att hålla värmen, vilket både kostade väldigt mycket - och var ineffektivt. Nu värms huset med en Panasonic CE12LKE som klarar större delen av värmebehovet hela året och kostnaden för uppvärmning har mer än halverats.


Minska värmekostnaderna du också!

Vill du veta hur mycket du kan spara med en Panasonic luftvärmepump?
Ring oss på 031-788 45 60 eller fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort.


 
  JN KLIMATKONSULT
Fältspatsgatan 3
421 30 Västra Frölunda
Tel. 031-788 45 60
info(a)jnklimatkonsult.se
FÖR FÖRETAG
Värmepumpar
Kyla till datarum/serverrum
Kyla till butik/salong/kontor
Uthyrning av AC
PRIVATPERSONER
Värmepumpar
Luftkonditionering
Underhållsservice
Gratis analys
ÖVRIGT
Referenser
Om JN Klimatkonsult
Kontakt
Erbjudande